søndag 27. november 2011

Kroatia: Det er nå...

...du bør bestille. I november, desember. Ikke det at du er mindre velkommen over nyåret, men det er nå det er mulig å finne båten du ønsker, der du ønsker den, når du ønsker den - og til en god pris. Nesten, da: En god del er allerede booket. Men umulig er det ikke.


Vi sier dette hvert år, for mange vet ikke at Kroatia definitivt er landet som har størst etterspørsel i forhold til tilbud. Det finnes - totalt i markedet - ikke tilnærmelsesvis like mange båter der som for eksempel i Hellas.

Hvem passer Kroatia for? Kanskje ikke de mest eventyrlystne seilerne. Man seiler i en godt beskyttet skjærgård, med korte avstander mellom vakre og frodige øyer, utallige trygge uthavner, fullservice marinaer - i et område preget av snille vinder. Selvsagt kan det enkelte ganger blåse opp - som regel kortvarig - men sett under ett er Kroatia et av de enkleste stedene å seile, overhodet. Altså er denne skjærgården perfekt for de mer uerfarne, de erfarne som vil ha en avslappet ferie, familier med barn, menn som vil introdusere koner til seiling uten risiko for å skremme dem av, koner som er plaget med sjøsyke menn...


Men altså: Vil du seile der, vær tidlig ute! Kroatia bookes tettere og tidligere enn noe annet sted. Av gode grunner.